top of page

Lippa (Betyder uldtot)

 

Navn: Godrumgaards Lippa

DKK:19748/2004

HD: A/A

Øjne: Fri for øjensygdomme

Titler: Årets Avlshund 2011

Dobbelte ulvekløer

I maj 2018 tog vi afsked med vores elskede Lippa, vores tro følgesvend gennem 14 dejlige år. 

 

Lippa er en harmonisk og meget kærlig familiehund og har siden vi fik hende været til stor glæde for familien og for naboer, venner og bekendte. Hendes store styrke er en indre ro og sikkerhed, som gør, at hun mestrer utallige situationer og derved altid opleves som en behagelig hund at være sammen med. Hun har samtidig høj status i hundeflokken og indgyder ro omkring sig. Hun er en stærk og sikker hund, men samtidig diskret og aldrig dominerende og frembrusende.

 

Lippa er nu 13 år, og hun tager stadig med os i bjergene hver sommer, hvor hun  klarer at vandre op til det højalpine i 3 km højde. Hun er mor til tre dejlige kuld hvalpe henholdsvis i 2007, 2009 og senest i foråret 2012. Hun har opdraget sine hvalpe med stor kærlighed og dygtighed, og det er dejligt for os at kunne følge Lippas mange fine børnebørn og nu oldebørn både her i Danmark og i Skandinavien og Tyskland. Hun er mor til vores fire andre dejlige hunde, Sunna, Laxi, Bliki, Andi og Katur. Lippa er blevet kåret til årets avlshund 2011 :)

Som alle islandske fårehunde opfatter hun sig absolut som et fuldgyldigt medlem af familien. Hun deltager med glæde i alle familiens gøremål, handler gerne ind, går gerne på havearbejde, løber orienteringsløb, henter børn i skolen og er en god målmand, når der spilles fodbold i haven. Hun drager med stor entusiasme med familien på ferie, og så kan hun lide at hyrde fårene ved Roskilde Fjord.

Når man som fremmed møder Lippa, vil man opleve en altid blid og venlig  hund, men også en smule reserveret ved første møde. Hun er stærkt knyttet til mennesker, og man har en tæt forbindelse med hende, men hun er ikke pågående og foretrækker at ligge tæt ved dine fødder frem for på skødet. Ordet skødehund falder ikke naturligt, hvis man skal karakterisere Lippas væsen. Hun er nænsom og kærlig, og du vil altid finde hende ved din side, siddende midt i flokken, med på opdagelse i naturen, og du vil helt sikkert få et kys, hvis du beder om det. En vidunderlig følgesvend.

Lippa og Sunna er et kapitel for sig - og et af de dejlige:)  To dejlige tæver - Mor og datter lever harmonisk sammen, og de udgør en stærk lille trup i familien:)

Lippa bliver ikke udstillet så meget mere, da hun nu er en ældre dame og har tre kuld hvalpe bag sig. Hun er dog stadig en smuk tæve, og hun har med alderen jo opnået den modne hunds skønhed. Lippa har opnået mange flotte udstillingsresultater, og hun er stabilt bedømt med Excellent. Hun er stærkt bygget, som en islandsk fårehund skal være, hun har en god stærk front og bevæger sig adræt og parallet. Lippa eksteriørmæssige styrke er og bliver dog hendes vidunderlige yndefulde og feminine udtryk.

bottom of page